Сиропирани сладки с грис и шоколад

09/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру183382659713
Приготвяне30 мин.
Готвене25 мин.
Общо55 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо424
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо си приготвям сиропа. В касерола със захар и вода на котлона за 5 минути да ври, снема се и оставяме да се охлажда.

С миксер разбиваме яйцата със захарта в купа. Добавя се олиото, киселото мляко с разбит в него бакпулвер, ванилия, брашното и замесваме меко тесто, моето малко лепнеше.

Сипваме гриса в купичка, шоколада нарязан на малки кубчета.

От тестото се късат топчета, сплесква се и поставяме в средата парче шоколад. Свива се на топче, овалва се в грис и нареждаме в леко намаслена тава.

Фурната е предварително загрята на 180 градуса - печем до леко зачервяване. Изваждаме с тавата и заливам с охладения сироп.

Оставят се за една нощ в хладилника да попие. Поднасяме поръсени със зелен кокос.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар