Кокоски с розова вода

09/07/2016
Valentina Georgieva Hrist
отValentina Georgieva HristНовак1751
"Това са кокоски, които не може просто да опитате, тях непременно ще ги изядете да последната трохичка. А тайната на неустоимия ми аромат е скрита в розовата вода "
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо542
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кокос - 200 г
  • яйца - 3 малки
  • захар - 150 г
  • черен шоколад - 60 - 70 г
  • розова вода - за аромат /за готвене/
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Продуктите се разбиват с миксера на ниска степен - първо яйцата и захарта, а после и останалите съставки.

Оформянето е според желанието, защото се получава една такава странна смес, която нито е тесто, нито е много лепкава. Аз лично използвах от лъжичките, които са в кутиите с бебешко сухо мляко. Много ми беше удобно!

Лъжичката се потопява във вода преди всяко пълнене. После се обръща върху хартията за печене.

Пече се на предварително загрята на около 170 градуса фурна не повече ог 7-8 минути, но зависи от големината на кокоските.

След това полях с разтопен черен шоколад.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Илияна Димова
Не съм използвала розова вода за готвене, даже и не знам дали се продава в хранителните магазини, по интернет ли се купува или има в търговската мрежа
0
0
Valentina Georgieva Hrist
Илияна, водата, която ползвам, ми е донесена от Турция и си е за кулинарни цели. Имам достатъчно, но и аз се чудя откъде да си взема после, защото не съм виждала. А придава невероятен аромат.
1
0
Mariana
Mariana
11.07.2016 12:42
Ееех, че вкусни изглеждат :)
1
0
Valentina Georgieva Hrist
Благодаря! Наистина са вкусни!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв