Варено пиле с орехи

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Варено пиле с орехи1 / 2
10/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пиле - 1/2 бр
  • орехи - 1 ч.ч. смлени ситно
  • масло - 50 г краве
  • чесън - няколко скилидки по вкус
  • оцет - 1 - 2 с.л.
  • брашно - 1 с.л. с връх
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме пилето, нарязваме на порционни парченца и слагаме в тенджера. Наливаме топла вода. Прибавяме сол на вкус и черен пипер на вкус. Оставяме да се свари.

Отделно правим запръжка от брашно и краве масло. Като придобие златист цвят, наливаме от бульона, в който сме варили пилето, като бъркаме непрекъснато, за да стане гладка смес.

Оставяме соса да се сгъсти. Дръпваме от котлона и прибавяме смлените ситно орехови ядки и пасирания чесън. Подправяме с оцет, сол и черен пипер на вкус. Слагаме ястието още малко да се вари .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: