Реване с млечен сироп

10/07/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12 парчета
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо524
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват отделно. Към белтъците се добавя ½ в. ч. захар и се разбиват до разтопяване.

Останалата ½ в. ч. захар се добавя към жълтъците и също се разбиват до разтопяване.

Всички останали продукти се добавят в купата с жълтъците. Разбиват се и отгоре се добавят разбитите белтъци бавно и постепенно.

Тестото се изсипва в предварително намазнена тава и се пече във фурна на 175 градуса. След това се оставя да изстине.

През това време се приготвя сиропът. В купа се слага прясно мляко, захар и кремът и се разбъркват до разтопяване. Изстиналата торта се залива с топъл сироп обилно и се оставя да попие.

За целта може с клечка за зъби да се пробият дупчици по тортата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар