Универсално тесто за пици, кифли, питки и закуски

10/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матеваот ВИЛИ-Виолета МатеваМастър Шеф 8x
"Опитате ли го веднъж, завинаги ще се откажете от купешкото готово тесто!"
Приготвяне30 мин.
Общо30 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 240
  • Преглеждания за месеца10375
  • Преглеждания за седмицата527
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбива се маята в 50 мл топло прясно мляко, захарта и 2 с.л. брашно. Оставя се да шупне.

Пресява се брашното, смесваме със солта, бакпулвера, заквасената сметана, олиото, останалото прясно мляко и шупналата мая.

Замесва се меко и еластично тесто, покрива се с кърпа и оставяме за един час да втаса.

Готовото тесто е идеално за приготвяне на закуски, пици, питки, козунаци, кифли и други тестени изделия.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Петя
Петя
03.07.2017 22:51
Пишете и за козунак ставало...без захар ли?
0
0
ВИЛИ-Виолета Матева
Благодаря ,тази рецепта наистина е универсална Печивата стават много вкусни ! ,
0
0
Марияна Желева
Направих тестото по рецептата и се получи много добре.Закуските станаха много вкусни.Добра рецепта,благодаря.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв