Гнезда от кайма с гъбен сос

10/07/2016
цветослава киркова
отцветослава кирковаГотвач374192281
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо547
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се смесва с яйцето, галетата, наситнения лук и подправките, оформят се гнезда и се слагат да се пекат.

Когато са почти готови, във всяко гнездо се чуква по едно яйце и се слага по парче кашкавал, запича се до готовност.

Гъбите се нарязват на едро и се слагат в тиган с разтопено масло, запържват се почти до готовност, добавя се брашното и се бърка непрекъснато, налива се 1 и 1/2 ч.ч. вода или гъбен бульон и се оставя до получаването на гладък сос, подправя се със сол и черен пипер.

Сложете в чиния по едно гнездо и добавете по-малко гъбен сос.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар