четвъртък, 27 ноември

Паприкаш

Публикувана от:
Видяно: 8 736 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Зеленчукови ястия
Рецепта за Паприкаш
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции6-8

Необходими Продукти

  • чушки - 2 кг сиврия
  • лук - 3 глави, големи
  • домати - 6 големи
  • зехтин - около 100 мл
  • сол - на вкус
  • магданоз - 1 връзка пресен

Приготвяне на Паприкаш

Нарежете на ситно лука и чушките и ги задушете последователно в зехтина до омекване. Обелете доматите, нарежете ги на малки кубчета и ги добавете към лука.

Посолете на вкус и след като яденето заври, покрийте с капак и оставете на слаб огън за около 45-60 минути. Поднесете със ситно нарязан пресен магданоз топъл или изстинал.

4.4 от 5 Гласа

Бъди първият, който ще даде своя отзив тук!

Вкусна и лесна рецепта за Паприкаш. Не намерихте това което търсите? Прелисти другите ни специалитети за Паприкаш. Изпробвани рецепти от местната и чуждестранна кухня. Съвети как да приготвим Паприкаш в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.