Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Мусака»Мусака с агнешко месо и зеле

Мусака с агнешко месо и зеле

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Мусака с агнешко месо и зеле1 / 2
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • зеле - 1 бр.
  • лук - 2 бр.
  • агнешко месо - 500 г кайма
  • черен пипер - на вкус
  • домати - 5 бр.
  • магданоз - пресен
  • сол
  • олио - 3 - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме зелето от повехнали листа, измиваме и нарязваме на ивички. Посоляваме и стриваме с ръце да поеме солта.

Задушаваме в олио и малко вода. Запържваме нарязан на ситно лук с каймата и подправяме с черен пипер.

Прибавяме зелето и разбъркваме. Изсипваме в тавичка и отгоре подреждаме обелени и нарязани на кръгчета домати.

Поръсваме с нарязан ситно магданоз, наливаме 1/2 чаена чаша вода и изпичаме в гореща фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: