Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Пилешки дроб соте със зеленчуци

Пилешки дроб соте със зеленчуци

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Пилешки дроб соте със зеленчуци
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г
  • камби - 3 бр. зелени
  • домати - 2 бр.
  • лук - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • универсална подправка - за пиле
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките дробчета се нарязват на две. Измиват се и се оставят да се отцедят добре. Зелените камбий се нарязват на тънки парчета. Лукът се нарязва на полумесец. Доматите се дробят на малки кубчета.

В сач се добавя съвсем малко олио, добавят се дробчетата и се запържват, докато променят цвета си. След това се добавя лукът и отново се запържват.

Следват тънко нарязаните камбий, сол и подправките. Като се запържат добре, се добавят и доматите.

Оставят се така на среден огън, докато се отдръпне леко сокът от доматите. Накрая, преди да се вдигне от огън, се настъргва с кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: