Домашно крема сирене

11/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"След като разбрахме как се бие масло, Баба ни показа и тайната на истинското домашно приготвено крема сирене. Разберете я и вие тук"
Приготвяне15 мин.
Готвене15 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо35 560
  • Преглеждания за месеца152
  • Преглеждания за седмицата29
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете млякото. Оставете малко да изстине, като си топнете кутрето, да може да го задържите около 15 секунди.

Разбъркайте киселото мляко с маята и солта. Прибавете към прясното мляко и разбъркайте добре. Покрийте с одеяло или няколко пласта кърпи.

Оставете да престои около 7 часа. Изсипете го в тензух и го оставете да се изцежда около 12 часа (може да ви отнеме и по-малко време.)

Адаптирано от Щъркелово гнездо.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

jojolinda
jojolinda
31.07.2016 01:32
Сега е много горещо ако го оставим навън да се отцежда нямали да се развали?
3
0
Добринка Петкова
Аз го оставих да се отцежда през ноща и нямаше проблем.Но ако се притесняш,може да се сложи в хладилника да се отцеди.
2
0

Виж всички коментари или напиши такъв