Домашна секана

11/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Шапки горе за поредното невероятно вкусно предложение на Добринка, което ни кара да зарежем диетитет, този път завинаги "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
20 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо61 334
  • Преглеждания за месеца666
  • Преглеждания за седмицата59
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена20

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете бекона на дребни кубчета и го запържете в малко олио. Към него добавете лука и чесъна. След 5-6 минути свалете от огъня.

Накиснете хляба в млякото и след това го отцедете. Сложете каймата в купа и към нея прибавете бекона с лука и чесъна, хляба, подправките и горчицата.

Размесете хубаво и оформете голямо кюфте, като му придадете яйцевидна форма. Сложете го в тавичка, застлана с хартия за печене. Намажете го с глазурата и печете на 180 градуса за около 1 час.

Сервирайте с гарнитура по избор.

Адаптирано от Ева Тонева.подобни рецепти тук

5 8
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Ирена
Ирена
11.07.2016 16:03
Май няма значение как точно се казва, щом е толкова вкусно :)
4
1
Албена
Албена
11.07.2016 15:12
А какво е секана?
2
1
Добринка Петкова
Чешко традиционно ястие.
3
0
Ирена
Ирена
11.07.2016 14:43
Мммм, вкусно! Нямам търпение на опитам каква е комбинацията кайма, бекон, подправки
3
1

Виж всички коментари или напиши такъв