Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Запеканки»Свински късчета с гъбен сос, тиквички и картофи

Свински късчета с гъбен сос, тиквички и картофи

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Свински късчета с гъбен сос, тиквички и картофи
Снимка: Добринка Петкова
1 / 8
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Ароматно свинско месо с гъбен сос и сочни зеленчуци, поднесено с много вкус и стил - това е нашето топ предложение за днес"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • лук - 1 глава
  • гъби - 200 г
  • брашно - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • бяло вино - 50 мл
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • тиквичка - 1 бр.
  • кашкавал - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на дребни кубчета. Задушете ги в малко олио.

Добавете нарязания на ситно лук. След няколко минути добавете и нарязаните гъби.

Поръсете с брашното, добавете подправките и налейте виното и вода (около 300 мл). След десетина минути, свалете от котлона.

Нарежете картофите и тиквичката на колелца. Подредете ги в намаслена тавичка кръгообразно, като ги редувате.

В средата изсипете месото със соса. Печете ястието на 200 градуса за 35-40 минути. Извадете и поръсете с настърган кашкавал и пресен магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
515
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Габи Сотирова
Габи Сотирова
Вчера го приготвих стана страхотно !
06.06.2019 08:59
1
Diddy Portarska
Diddy Portarska
Изглежда много добре. Браво.
21.05.2019 11:43
1
1
Потребител#191805
Потребител#191805
Страхотно е
19.05.2017 18:38
10