Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Бърз хляб без втасване и месене

Бърз хляб без втасване и месене

Лилия Цачева/LipodveЛилия Цачева/Lipodve
Готвач
1872k5141k2
Бърз хляб без втасване и месене
Снимка: Лилия Цачева/Lipodve
1 / 2
11/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Мечтата на всяка домакиня"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 550 г
  • сода бикарбонат - 1.5 ч.л.
  • морска сол - 1 ч.л.
  • брашно - 1 ч.ч. бяло
  • брашно - **2 ч.ч. по избор
  • слънчогледови семки - 1ч.ч.
  • черен сусам - 1 шепа
  • заатар - 1 - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пускаме фурната да загрява на 200°С и приготвяме тавичка с хартия за печене.

Смесваме киселото мляко със содата и солта да шупнат. Всички останали съставки слагаме в дълбок съд.

Изсипваме киселото мляко при тях и разбъркваме за кратко с дървена лъжица или докато се получат едри топчета влажно тесто.

Тестото оформяме на топка и слагаме в тавичката, ако е много лепкаво, слагаме още мъничко брашно, така че да може да се оформи, и слагаме да се пече във фурната. Печем около 35 минути или до златисто-кафяво.

Изваждаме и слагаме върху решетка да изстива.

Може да се реже, щом изстине.

**Аз сложих ръжено, пшенично, ленено и брашно от нахут. Разбира се може да сложите изцяло само бяло брашно например, както и да варирате с количествата - което ви харесва повече от него сложете най-много, а може да добавите и други видове брашна

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
последния продукт захар ли е 1- 2 щипки че нещо не разбирам ,хляба е чудесен
12.07.2016 08:15
1
1
Покажи всички подкоментари