Ретро тригуни

17/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваДжедай1257176
"Ретрото отново е на мода и е по-вкусно от всякога "
Приготвяне60 мин.
Готвене35 мин.
Общо95 мин.
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо6 065
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа смесваме разбитите яйца със захарта, брашното, пресято с бакпулвера и смлените орехи.

Разстиламе корите и ги режем на ленти с широчина 5 см. Подреждаме лентите една върху друга и в края на всяка слагаме от плънката и загъваме на триъгълник.

Редим тригуните в намаслена тава и ги заливаме с разтопеното масло.

Печем в предварително загрята умерена фурна, докато станат с цвят на светъл карамел.

За сиропа:
Сваряваме водата със захарта, оставяме да поври за 5 минути и махаме от котлона, добавяме ванилията и лимоновия сок.

Заливаме студените тригуни с горещия сироп и оставяме да се напоят за 24 часа.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар