Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Плодови Сладкиши»Двуцветен сладкиш с кайсии

Двуцветен сладкиш с кайсии

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Двуцветен сладкиш с кайсии
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10
"Има нещо вълшебно в сладкишите, приготвени с пресни кайсии и много любов, точно като този тук"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 200 г
  • сметана - 200 г, заквасена
  • олио - 100 мл
  • брашно - 200 г
  • нишесте - 50 г, пшенично
  • бакпулвер - 1 бр. (10 г)
  • какао - 1 с.л.
  • кайсии - 7 - 8 бр.
  • сладко от кайсии - 2 - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разбиват добре. Към тях добавете захарта и продължете да разбивате до пухкав крем. Прибавете сметаната, олиото и накрая пресятото брашно, нишесте и бакпулвер.

Разбъркайте с телена бъркалка. Разделете сместа на две. В едната прибавете какаото.

Във форма, застлана с хартия за печене, изсипете първо кафявата смес, а отгоре бялата.

Наредете половинки кайсии и печете в загрята на 180 градуса фурна, 35-40 минути (или до суха клечка).

Извадете плодовия сладкиш от фурната и още топъл го намажете със сладкото (разредено с малко вода).

Оставете да се охлади и по желание може да го поръсите с пудра захар (аз нямах и го поръсих с цветна захар).

Двуцветният сладкиш с кайсии е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
Сладкото отгоре върху сладкиша е като глазура,така,че и без пудра захар би бил също така вкусен.
12.07.2016 13:10