Пълнени патладжани с кайма и гъби

16/07/2016
Севда Андреева
отСевда АндрееваМастър Шеф1257166
"Истинско кулинарно вълшебство с патладжани, кайма и гъби, чийто вкус ще ви омагьоса "
Приготвяне50 мин.
Готвене60 мин.
Общо110 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 283
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • патладжани – 5 бр.
  • кайма - 250 г
  • моркови – 1 бр.
  • лук – 2 глави
  • гъби – 300 г
  • чесън - 3 скилидки
  • домати – 2 бр.
  • магданоз – 1/2 връзка
  • сол
  • черен пипер
  • кимион
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме патладжаните и ги белим на зебра, разполовяваме ги и ги поръсваме със сол. Оставяме да се отцедят и махаме горчилката. Печем ги в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20-25 минути.

В загрято олио запържваме лука е чесъна, добавяме морковите и гъбите, разбъркваме и прибавяме каймата. Готвим, докато стане на трохи, овкусяваме със сол, кимион и черен пипер и поръсваме с наситнения магданоз.

Водим патладжаните и притискаме сърцевината им, за да образуваме хлътнало място, в което поставяме от плънката.

Най-отгоре поставяме резени домати и печем за още 30 минути на 190 градуса.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар