Компот от кайсии с индрише

11/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру182682658913
"Златна рецепта от старите тефтери - компот от кайсии "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции13
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 286
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват и се почистват от костилката, като се срязват на две половинки.

В чисти и сухи буркани се поставя от плода до половинта на буркана. Сипваме по 5 с.л. захар, налива се вода до чертата. Отгоре се слага листо индрише.

Затварят се с нови капачки. Нареждаме в голям казан, покриваме с вода и варим на умерен огън за 10 минути от завирането.

Ако са по-зелени и твърди, може и за 15 минути. Оставяме в казана, докато водата се охлади.

После се изваждат, забърсват и нареждаме за зимнина.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Индришето придава много приятен аромат
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв