Панакота с кисело мляко и мус от кайсии

12/07/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру201384573214
"Десерт за приятели - ароматена и нежна панакота с дъх на лято "
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо1 327
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата1
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрява се на котлона в съд течната сметана със захарта. Желатинът се залива с 4 супени лъжици студена вода и щом стегне, се добавя при сметаната. Бърка се добре. Сваляме от котлона и се охлажда.

Киселото мляко се разбърква с тел на крем и се добавя при сметановата смес. Разпределя се в чашки, като се пълнят 3.4 от обема си, за да има място и за муса. Охлаждат се за 2 часа.

През това време се приготвя кайсиевият мус. Почистват се от костилките меки плодове и се пюрират. Смесваме пюрето с захарта и в подходящ съд се слагат на котлона да се загрее.

Втория желатин се приготвя по сходен начин и се добавя в пюрето. Разбърква се много добре да се охлади.

С лъжица се сипва от кайсиевия мус върху желираната панакота. Охлаждаме и се обръща в чиния. Поднасяме с резени пресен плод.

Вкусно и лятно!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

ВИЛИ-Виолета Матева
поздравления супер е станала ,моята снимка беше лоша и не я приеха :)))
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
12.07.2016 18:20
Виле, цял ден се чудя правилно ли съм ти разчела рецептата, защото до сега винаги обратното съм правила панакотата- като я обърна сладкото ми е отгоре, а млякото отдолу. Нямах търпение да стегне за да видя резултата и съм мноооого доволна. Чакам дъщеря ми да даде оценка и на вкуса :)))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!