Домашна вита баница с мая

21/11/2011
Дебелата Берта
отДебелата БертаМастър Шеф5088145
"Казват, че тайната на успешния брак е това поне един от партньорите да знае как се приготвя вита баница с мая. Почти сме сигурни, че са прави "
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо27 668
  • Преглеждания за месеца192
  • Преглеждания за седмицата47
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.1 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размийте маята във водата. Направете кладенче в пресятото брашно сипете маята, разтворената в оцета сода, киселото мляко, солта и маслото. Замесете хомогенно тесто и го разделете на 5 топки. Покрийте ги с кърпа и оставете да си починат за 20 минути.

Всяка топка трябва да разточите на възможно най-тънка кора. Отгоре разпределете от плънката (смесените заедно яйца и сирене) и няколко бучки масло.

Така приготвената кора се навива на руло и се нарежда в намаслена тава. Около нея се подреждат останалите. Завитата баница трябва да си почине за още 10-15 минути.

Намажете домашната вита баничка с малко мазнина и я сложете да се пече в предварително загряна фурна на 200 градуса. Щом баницата е изпечена я извадете от печката, намажете я с отгоре с масло и я покрийте с кърпа, за да се запари леко.подобни рецепти тук

5 6
4 2
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

оле,оле,оле
оле,оле,оле
08.06.2014 08:19
20 грама суха мая или от
другата
5
0
Дора
Дора
10.04.2012 23:52
Като добавя 1 ч.ч кисело мляко към яйцата и сиренето за плънката баницата става страхотна.
3
0

Виж всички коментари или напиши такъв