Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Варени хапки от тесто с плънка от спанак

Варени хапки от тесто с плънка от спанак

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Варени хапки от тесто с плънка от спанак
Снимка: Илияна Димова
1 / 7
12/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
85 мин.
Порции
25 бр.

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйце - 1 бр. прясно
  • вода - 150 мл
  • сол - 1 щипка
  • брашно - колкото е необходимо за тесто
  • За плънката
  • спанак - 150 г замразен
  • лук - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • риган
  • черен пипер
  • сол
  • За сервиране
  • масло - краве
  • бульон - 1 кубче зеленчуков, за варене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим тесто, като към разбитото яйце добавяме 150 мл вода , щипка сол и брашно, колкото поеме. Замесваме еластично тесто, което оставяме за 30 минути да се отпусне.

През това време приготвяме плънката. Нарязваме ситно една главичка лук. Смесваме със замразения спанак, 2 супени лъжици олио и 1/2 каф.чашка вода. Слагаме да се задушават и подправяме с черен пипер, сол и риган на вкус.

Като останат на мазнина, дръпваме от котлона и охлаждаме. Тестото правим на малки топчета. Всяко разточваме и в средата слагаме от охладената плънка.

Прегъваме и притискаме крайчетата , за да не излиза плънката. Кипваме вода с едно кубче зеленчуков бульон и сваряваме хапките за 10-15 минути. Изваждаме с дупчена лъжица от водата.

Сервираме полети с разтопено краве масло .

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: