Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Охлювчета»Лимонаденки с орехи и сладко от ягоди

Лимонаденки с орехи и сладко от ягоди

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k4k6
Лимонаденки с орехи и сладко от ягоди
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
12/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
110 мин.
Порции
20
"Защо Баба е кръстила тези вкусотии Лимонаденки, разберете тук"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • масло - 250 г
  • яйце - 1 бр.
  • лимонова кора - 1/2 рендосана
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • брашно - 3 в. ч.
  • орехи - счукани
  • сладко от ягоди
  • Сироп
  • захар - 3 в. ч.
  • вода - 3 в. ч.
  • лимонов сок - няколко капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се оставя при стайна температура да омекне.

Сироп: В тенджера се слага водата и захарта и се разбъркват до разтопяване на захарта. Като заври, се добавя и лимоновият сок. Вари се още 5-6 мин., вдига се от огън и се оставя да се охлади.

За тестото: В купа се слага маслото, яйце и сода. Рендосва се половин лимонова кора и се разбърква. След това се добавя брашното постепенно. Омесва се средно твърдо тесто. Оставя се да втаса за 10 мин.

После от тестото се откъсват топчета с големина на мандарини, поставят се в кръгла табла чиния и се разточват, всяка поотделно.

Намазва се с лек филм сладко от ягоди, поръсват се с орехи и се увиват на руло. С помощта на нож се разрязват на малки рулца.

Нареждат се в добре намазнена тава и се пекат във фурна на 170 градуса за 30-35 мин. Горещите рулца се заливат с охладения сироп обилно. Оставят се за 1 час да попият сиропа, после се обръщат на другата страна и се оставят за още 1 час, след което са готови за консумация.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: