Gotvach.bg»Рецепти»Сладка»Пюрирано сладко от кайсии

Пюрирано сладко от кайсии

Пюрирано сладко от кайсии
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
12/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • кайсии - 1.2 г
  • захар - 2 ч.ч.
  • лимонтузу - 1 щипка
  • вода - 200
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кайсиите се измиват и почистват от костилките, като се срязват на две половинки.

В тенджерка се сипва водата и плодовете. Варим на тих огън и се бърка на интервали до омекване на плода.

После се отстранява от котлона и се пюрира с пасатор, дори и да останат парченца, не е фатално.

Сипва се накрая захарта и лимонената киселина, връща се на котлона и се бърка, докато се разтопи и да сгъсти.

Снема се и се сипва в сухи буркани, затваря се с капачки и се обръща с капачката надолу, докато изстинат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: