Пълнени чушки с бял сос

21/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Ще съберем ли 1000 лайка за една от най-български и най-вкусни рецепти?"
Приготвяне25 мин.
Готвене60 мин.
Общо85 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точки
51 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо333 294
  • Преглеждания за месеца3716
  • Преглеждания за седмицата531
  • Коментирана6 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена51

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция чушки и поднесете.подобни рецепти тук

5 12
4 10
3 5
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
06.05.2016 07:48
Перфектната рецепта...майка ми все нямаше време и ги прави без белия сос, но откакто си готвя сама това ми е от най-любимите храни
14
2
ВИЛИ-Виолета Матева
Тези са ни любими и са много вкусни ,браво !
11
2
никнай
никнай
08.02.2016 21:03
Неразбирам сащо сместа трябва да се запържва? Мусака ли ще готеиш или сос болонезе ще правиш?

Рецптата е много добра и една от любимета ми, ама ако може да е без гъби.

Роси, иновация е да откриеш нещо ново а не на нещо старо и класическо да прибавиш 1 - 2 продукта в повече.
8
13

Виж всички коментари или напиши такъв