Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Пълнени чушки с бял сос

Пълнени чушки с бял сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
30/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Изключително вкусна, лесна и многократно изпитана рецепта за пълнени чушки във вкусен бял сос!"

Необходими Продукти

  • кайма - 600 г смес
  • чушки - 8 броя средни
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 2 глави кромид
  • праз - 1/4 стрък
  • гъби - 10 броя, накълцани ситно
  • домати - 2 ситно нарязани
  • мазнина - 1 к.ч. олио
  • черен пипер - млян, на вкус
  • магданоз - връзка
  • сол
  • яйца - 3 жълтъка (може и цели), за соса
  • брашно - 3 с.л.
  • кисело мляко - 5 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните лук, праз, гъбки и накрая каймата. Аз обичам да слагам в каймата и малко вино (около 100 мл). Прибавете към сместа и нарязаните домати, сол и черен пипер.

След като всичко се запържи, добавете ориза, объркайте добре и долейте 1 к.ч. гореща вода. Бъркайте на котлона, докато оризът поеме течността и добавете накълцания магданоз. Напълнете с тази смес почистените от дръжките и семките чушки.

Отворът запушете с капаче от кора на домат. Подреждайте ги в огнеупорен съд с капак, а вътре долейте около 2 ч.ч. гореща вода. Сложете да се изпекат в загрята фурна за около 50 минути на 200 градуса.

Разбийте жълтъците и киселото мляко за соса заедно с брашното. Сложете в съд на котлона и при непрекъснато бъркане добавете от соса в тавата от чушките. Щом придобие гъста консистенция, сосът е готов. Залейте с него порция пълнени чушки и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
516
411
35
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Дони Ники
Дони Ники
Много вкусно!
12.05.2022 11:22
1
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Перфектната рецепта...майка ми все нямаше време и ги прави без белия сос, но откакто си готвя сама това ми е от най-любимите храни
06.05.2016 07:48
24
6
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Тези са ни любими и са много вкусни ,браво !
24.03.2016 07:16
15
4
никнай
никнай
Неразбирам сащо сместа трябва да се запържва? Мусака ли ще готеиш или сос болонезе ще правиш?

Рецптата е много добра и една от любимета ми, ама ако може да е без гъби.

Роси, иновация е да откриеш нещо ново а не на нещо старо и класическо да прибавиш 1 - 2 продукта в повече.
08.02.2016 21:03
15
29
1
Покажи всички подкоментари
ТАНЯ КАВЪРДЖИКОВА
ТАНЯ КАВЪРДЖИКОВА
Станаха чудесни! Благодаря!
28.10.2013 22:04
7
7
Нина
Нина
Правят ли се дупки на чушките за да може да поемат от соса?
30.09.2013 09:15
10
2
1
Покажи всички подкоментари
Снежанка Иванова
Снежанка Иванова
Рецептата е перфектна!!!!!
18.08.2012 11:11
17