Банички с плънка от извара и картоф

12/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф120466123526
"Домашни банички буквално за стотинки, а вкусът им е не за милиони, а безценен "
Приготвяне45 мин.
Готвене50 мин.
Общо95 мин.
Порции15 бр.
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 226
  • Преглеждания за месеца3
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • вода - 1 ч.ч.
  • сол - 1/2 к.л.
  • брашно - колкото е необходимо за тесто
  • извара - 200 г
  • картоф - 100 - 150 г сварен
  • черен пипер
  • сол
  • чубрица
  • краве масло
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Правим тесто от разбити яйца, водата, солта и брашно, колкото е необходимо за гладко еластично тесто (използвам брашно тип 450 ).

Полученото тесто завиваме в полиетиленов плик и оставяме на хладно за 30-35 минути. Приготвяме плънката, като смесваме изварата с настърган ситно варен картоф, сол, черен пипер и чубрица на вкус.

Тестото разделяме на 15-16 еднакви части. Оформяме топчета и всяко разточваме или разтегляме на тънка кора.

Намазваме с олио, поръсваме с планката от извара и картоф, навиваме на рулце и оформяме крагли банички. Подреждаме в тава върху хартия за печене намазана с олио.

Отгоре всяка баничка намазваме хубаво с разтопено краве масло и опичаме във фурна предварително нагрята на 180 градуса.

Печем до готовност - до златисто.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Ирена
Ирена
12.07.2016 16:06
Леле,леле, топлички от фурната :)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв