Баница със спанак и сирене

21/11/2011
Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
"Една прекрасна баница от традиционната българска кухня. Няма въобще да ви убеждаваме колко е вкусна, който е опитвал знае"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо43 460
  • Преглеждания за месеца278
  • Преглеждания за седмицата33
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака.
Загрейте олиото в тенджера и попарете в него спанака за 2 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко.

Към спанака добавете предварително разбитите 3 яйца и натрошеното сирене. Объркайте добре. Намаслете тавата, в която ще печете баницата. Вземете кора, прегънете я на две намажете я леко с разтопеното масло и разпределете от плънката.

Завийте я на руло и сложете по края в тавата, като останалите така приготвени кори редите в кръг в тавата- отвън към центъра. Разбийте 4-тото яйце с 200 мл вода или прясно мляко и залейте баницата.

По желание поръсете с малко сусам. Сложете да се изпече в предварително загряна фурна на умерена температура до готовност.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 6
3 5
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар