Баница със спанак и сирене

21/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Една прекрасна баница от традиционната българска кухня. Няма въобще да ви убеждаваме колко е вкусна, който е опитвал знае"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо46 207
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата38
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака.
Загрейте олиото в тенджера и попарете в него спанака за 2 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко.

Към спанака добавете предварително разбитите 3 яйца и натрошеното сирене. Объркайте добре. Намаслете тавата, в която ще печете баницата. Вземете кора, прегънете я на две намажете я леко с разтопеното масло и разпределете от плънката.

Завийте я на руло и сложете по края в тавата, като останалите така приготвени кори редите в кръг в тавата- отвън към центъра. Разбийте 4-тото яйце с 200 мл вода или прясно мляко и залейте баницата.

По желание поръсете с малко сусам. Сложете да се изпече в предварително загряна фурна на умерена температура до готовност.подобни рецепти тук

5 8
4 7
3 5
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Величка Щърбанова
Баницата със спанак е класика в жанра! Две мнения няма!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв