Баница със спанак и сирене

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
21/11/2011
"Една прекрасна баница от традиционната българска кухня. Няма въобще да ви убеждаваме колко е вкусна, който е опитвал знае"
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо41 809
  • Преглеждания за месеца89
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг3,7 от 5

Необходими Съставки

  • кори - 1 пакет за баница
  • спанак - 500 г
  • яйца - 4 броя
  • сирене - 250 - 300 г краве
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 пакетче разтопено
  • прясно мляко - 200 мл или вода
  • сусам - за поръсване по желание

Приготвяне

Почистете, измийте и нарежете на ситно спанака.
Загрейте олиото в тенджера и попарете в него спанака за 2 минути при непрекъснато бъркане. Свалете от котлона и оставете да се охлади леко.

Към спанака добавете предварително разбитите 3 яйца и натрошеното сирене. Объркайте добре. Намаслете тавата, в която ще печете баницата. Вземете кора, прегънете я на две намажете я леко с разтопеното масло и разпределете от плънката.

Завийте я на руло и сложете по края в тавата, като останалите така приготвени кори редите в кръг в тавата- отвън към центъра. Разбийте 4-тото яйце с 200 мл вода или прясно мляко и залейте баницата.

По желание поръсете с малко сусам. Сложете да се изпече в предварително загряна фурна на умерена температура до готовност.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 7
4 6
3 5
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с