Сладкиш Слънчеви петна

13/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Учени от БАН изследват обстойно невероятният сладкиш Слънчеви петна, с който Добринка отново разбуни духове и апетит "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 841
  • Преглеждания за месеца83
  • Преглеждания за седмицата72
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците, като постепенно добавяте захарта. Прибавете брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркате с шпатула внимателно.

Разбийте жълтъците и яйцата със захарта. Добавете олиото, брашното и бакпулвера. Разбъркайте добре. В тавичка (20-35 см) застелете хартия за печене. С помощта на лъжица разпределете белтъчната смес, като слагате на купчинки.

Поръсете със смляното кафе (инстантно кафе). Изсипете жълтъчната смес върху белтъците. Печете на 170 градуса за 30-35 минути.

Извадете блата и го оставете да се охлади.

Сварете една част от млякото със захарта. В другата част разтворете пудинга и го прибавете към врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете леко да се охлади. Добавете маслото, желатина (предварително накиснат в малко студена вода) и отцедените и нарязани на кубчета праскови.

Разрежете блата на две части. Поставете долния блат в същата форма. Изсипете крема и оставете леко да се стегне. Покрийте с втория блат и върнете обратно в хладилника до пълното стягане на сладкиша. Поръсете с пудра захар, нарежете на пастички и сервирайте.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mariana
Mariana
14.07.2016 09:57
Много, много, много , много вкусно. Ама много
1
0
ВИЛИ-Виолета Матева
отново разкошен сладкиш ,че и името му е страхотно , много красиво се е получило на петна Майстор си и това е :)))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!