Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Руоте със сос Болонезе

Руоте със сос Болонезе

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Администратор
31442742k
Руоте със сос Болонезе1 / 2
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Паста с ароматен сос - бихме определили тази рецепта като класическа вкусотия"

Необходими Продукти

  • паста - 400 г руоте
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 2 бр.
  • кайма - 500 г телешка
  • бульон - 2 ч.ч. телешки
  • червено вино - 1 и 1/2 ч.ч.
  • домати - 2 ч.ч. пасирани
  • захар - 1 ч.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • пармезан - за сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пастата по начина, по който е описан на опаковката, като внимавате да не стане прекалено мека. Загрейте мазнината в дълбок тиган или тенджера.

Задушете нарязаните лук, чесън и моркови за около 5-6 минути или докато променят цвета си. След това добавете каймата и разбърквайте.

Ако някъде се образуват бучици, се опитайте да ги разрушите с бъркане. Налейте телешкия бульон. Добавете виното, доматите, подправките.

Оставете всичко да ври на слаб огън, докато всички компоненти се сварят добре и сосът се сгъсти достатъчно. При нужда овкусете още. Разпределете сварената паста в чиния и полейте с получения сос.

Поръсете с настърган пармезан и поднесете. По желание украсете с пресен босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: