Пиле четири сирена

13/07/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Ако е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, то това пиле четири сирена по идея на Сия ни прилича направо на предложение за брак - готови сме да го похапваме, докато смъртта ни раздели "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо41 300
  • Преглеждания за месеца3707
  • Преглеждания за седмицата913
  • Коментирана5 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

  • пилешко месо - 6 бр. пилешки пържоли от бут (филе)
  • сметана - 400 мл за готвене
  • пармезан - 30 г
  • черен пипер
  • чесън - 1 к.л прах
  • индийско орехче - 1 к.л
  • синьо сирене - 50 г
  • Мимолет - 150 г сирене
  • кашкавал - 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете пилешките пържоли и ги сложете в плик, след което ги начукайте леко, колкото да ги изтъните. Сложете ги една до друга в тава, поръсете с черен пипер.

В купа сложете течна готварска сметана, настържете пармезана и натрошете на ситно синьото сирене. Подправете с малко пипер, чесън на прах и индийско орехче и разбъркайте.

С тази смес залейте месото и сложете тавата в загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.

Настържете сиренето Мимолет и кашкавала на ренде.

Извадете тавата с месото и отгоре обилно поръсете със кашкавала и мимолет.

Върнете тавата отново във фурната и запечете до разтопяване на сирената около 10 мин.

Накрая поръсете пожелание с магданоз.

За тази рецепта може да използвате и пилешко филе - според предпочитанията.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Mariana
Mariana
14.07.2016 09:55
Айдеее, каква ти диета. Тичам за пиле и мимолет, трябва да се опита :)
1
0
Нина Иванова Иванова
Не съм го пробвала но все го заглеждам във Фантастико (само там съм го виждала) :):)
2
0
Албена
Албена
13.07.2016 15:54
И аз не съм чувала за това сирене,,Мимолет",но предполагам може да се замени с,,Гауда" например.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв