Сладкиш с ябълки и уиски

Сладкиш с ябълки и уиски
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 5
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 к.ч.
  • брашно - 1 к.ч.
  • олио - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • уиски - 1 с.л.
  • какао - 1 ч.л.
  • ябълки - 2 средни
  • лешници - 8 бр. счукани
  • пудра захар - 1 с.л. за поръсване
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта до побеляване с миксер или тел. Добавяме олиото, канела, какао, уиски, счуканите лешници.

Ябълките се обелват и се стържат на едро ренде, после сипваме в яйчената смес. Разбърква се добре и прибавяме накрая брашното с бакпулвера, като отново се разбърква.

В малка намаслена и поръсена с брашно тавичка или върху хартия за печене сипваме кексовата смес.

Печем в загрята фурна 180 С около 25-30 минути. Изважда се и охладен се поръсва с пудра захар. Нарязваме на ромбоиди и поднасяме

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: