Бананова торта Фантазия

13/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
Приготвяне35 мин.
Готвене35 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо991
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги със захарта на пухкав крем. Прибавете един по един жълтъците. Разбъркайте и добавете млякото, олиото и накрая - брашното с бакпулвера. Бъркайте с шпатула. Разделете сместа на две части и изпечете два отделни блата във форми 22 см. Фурната е загрята на 180 градуса, печете около 15-20 минути. Оставете блатовете да се охладят.

Пригответе крема, като нарежете бананите на кръгчета и ги запържите в масло за 5-6 минути. Извадете и пасирайте.

От захарта и водата сварете гъст сироп. Добавете го към бананите и разбъркайте добре.

В купа смесете сметаната и банановото пюре. Към сместа прибавете единия блат, нарязан на кубчета и разбъркайте. Другия блат поставете в ринг и го сиропирайте със сок от банан. Намажете го с течния шоколад. Отгоре изсипете банановата смес и загладете добре.

Нарежете бананите на колелца и ги подредете върху сладкиша.

Сварете сироп от захарата и водата. Прибавете желатина (приготвен според указанието) и малко жълт оцветител. След като се охлади, залейте бананите.

Оставете сладкиша да се стегне в хладилника.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар