Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Чушки»Чушки с ориз, цвекло и моркови

Чушки с ориз, цвекло и моркови

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Чушки с ориз, цвекло и моркови
Снимка: Илияна Димова
1 / 6
13/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
70 мин.
Порции
2
"Илияна отново е надминала себе си с тази рецепта за постни чушки с ориз, цвекло и моркови, която нямаме търпение за опитаме"

Необходими Продукти

  • чушки - 6 бр. едри, за пълнене
  • червено цвекло - 1/2 сварено глава
  • моркови - 2 бр.
  • ориз - 1 к.ч.
  • лук - 1 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • магданоз - пресен
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяме плънката, като белим и нарязваме лука на ситно.

Свареното цвекло нарязваме на малки кубчета, а морковите белим и настъргваме на едро ренде. В олио и малко вода задушаваме нарязания лук, настърганите моркови и кубчетата червено цвекло. Като останат на мазнина, прибавяме измития ориз, черен пипер и сол на вкус. Добавяме и нарязан ситно пресен магданоз.

Наливаме три чаени чаши топла вода и варим до готовност - зеленчуците и оризът да са сварени и оризът да е поел водата при готвене.

На чушките изрязваме дръжките (запазваме, за да използваме за капачета), почистваме от семената.

Напълваме чушките с плънката и слагаме дръжките като капачета. Печем в загрята фурна в тавичка с мазнина или изпържваме, но при пържене трябва да се похлупва тигана с капак, защото доста пръскат.

Поднасяме чушките поръсени с пресен магданоз и със салата от домати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Mariane
Mariane
Изглежда страхотно, непременно ще се пробва!
14.07.2016 09:36
1