събота, 6 февруари

Печена свинска рибица

От Роси ТрифоноваИноватор / Автор23/11/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4
Изпрати Печена свинска рибица
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо19 179
  • Преглеждания за месеца195
  • Преглеждания за седмицата195
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.0 от 5

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг свинска рибица
  • мащерка - 1 ч.л сушена
  • риган - 1 ч.л изсушен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 слидки
  • олио - 2 с.л
  • бира - 250 мл тъмна
  • захар - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Печена свинска рибица

Почистете излишните мазнини от месото и го оформете добре. Натрийте го хубаво със смесените сол, черен пипер, мащерка и риган.

Сложете месото да се запържи равномерно от всички страни в сгорещеното олио, след което го прехвърлете в тава. В тигана от пърженето задушете лука и чесъна.

Щом омекнат, добавете бирата и захарта. С тази смес залейте свинската рибица в тавата. Сложете месото да се пече на 170 градуса за около 90 минути.

Поднесете рибицата, нарязана на порции и с гарнитура от пържени картофи.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.0 от 12 Гласа

Отзиви (2)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
Марая

2015-05-30, Оценка 5.0 от 5 за Печена свинска рибица

Уникално вкусно.Благодарим за страхотната рецепта.
4
0
Отговор
иван

2013-12-24, Оценка 5.0 от 5 за Печена свинска рибица

супер!!!!

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Вкусна и лесна рецепта за Печена свинска рибица. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни специалитети за Печена свинска рибица. Изпробвани рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как да сготвим Печена свинска рибица в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.