петък, 31 октомври

Печена свинска рибица

Публикувана от:
Видяно: 10 351 пъти
Националност: Българска Кухня
Категория: Свинско
Рецепта за Печена свинска рибица
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции4

Необходими Продукти

  • свинско месо - около 1 кг свинска рибица
  • мащерка - 1 ч.л сушена
  • риган - 1 ч.л изсушен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 слидки
  • олио - 2 с.л
  • бира - 250 мл тъмна
  • захар - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус

Приготвяне на Печена свинска рибица

Почистете излишните мазнини от месото и го оформете добре. Натрийте го хубаво със смесените сол, черен пипер, мащерка и риган.

Сложете месото да се запържи равномерно от всички страни в сгорещеното олио, след което го прехвърлете в тава. В тигана от пърженето задушете лука и чесъна.

Щом омекнат, добавете бирата и захарта. С тази смес залейте свинската рибица в тавата. Сложете месото да се пече на 170 градуса за около 90 минути.

Поднесете рибицата, нарязана на порции и с гарнитура от пържени картофи.

4.4 от 9 Гласа

Отзиви (1)

  • 0
    0
    Отговор
    иван

    2013-12-24, Оценка 5 от 5 за Печена свинска рибица

    супер!!!!

Вкусна и лесна рецепта за Печена свинска рибица. Намери ли това, което търсиш? Разгледай другите ни специалитети за Печена свинска рибица. Изпробвани рецепти от нашенската и чужда кухня. Препоръки как да сготвим Печена свинска рибица в Готвач.бг - твоят кулинарен портал с безброй ястия, вкусотии, съвети и идеи от нашите автори, на едно място.