Печена свинска рибица

Роси Трифоноваот Роси ТрифоноваИноватор / Автор
23/11/2011
"Тайната на тази уникална рецепта е в тъмната бира и още нещо! Открийте я сами, вижте тук"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+2 точки
Бъди първият сготвил
Статистика
  • Преглеждания общо23 096
  • Преглеждания за месеца185
  • Преглеждания за седмицата67
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг свинска рибица
  • мащерка - 1 ч.л сушена
  • риган - 1 ч.л изсушен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 слидки
  • олио - 2 с.л
  • бира - 250 мл тъмна
  • захар - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус

Приготвяне

Почистете излишните мазнини от месото и го оформете добре. Натрийте го хубаво със смесените сол, черен пипер, мащерка и риган.

Сложете месото да се запържи равномерно от всички страни в сгорещеното олио, след което го прехвърлете в тава. В тигана от пърженето задушете лука и чесъна.

Щом омекнат, добавете бирата и захарта. С тази смес залейте свинската рибица в тавата. Сложете месото да се пече на 170 градуса за около 90 минути.

Поднесете рибицата, нарязана на порции и с гарнитура от пържени картофи.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 5
4 4
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Марая
Марая
30.05.2015 01:00
Уникално вкусно.Благодарим за страхотната рецепта.
0
0
иван
иван
24.12.2013 16:26
супер!!!!
4
0

Най-популярните рецепти от категорията

Подобни и изпробвани

Избрани

Gotvach.bg във Фейсбук

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с