Печена свинска рибица

23/11/2011
Роси Трифонова
отРоси ТрифоноваИноватор9049293
"Тайната на тази уникална рецепта е в тъмната бира и още нещо! Открийте я сами, вижте тук"
Приготвяне20 мин.
Готвене90 мин.
Общо110 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо31 209
  • Преглеждания за месеца326
  • Преглеждания за седмицата81
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - около 1 кг свинска рибица
  • мащерка - 1 ч.л сушена
  • риган - 1 ч.л изсушен
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 - 3 слидки
  • олио - 2 с.л
  • бира - 250 мл тъмна
  • захар - 1 ч.л
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете излишните мазнини от месото и го оформете добре. Натрийте го хубаво със смесените сол, черен пипер, мащерка и риган.

Сложете месото да се запържи равномерно от всички страни в сгорещеното олио, след което го прехвърлете в тава. В тигана от пърженето задушете лука и чесъна.

Щом омекнат, добавете бирата и захарта. С тази смес залейте свинската рибица в тавата. Сложете месото да се пече на 170 градуса за около 90 минути.

Поднесете рибицата, нарязана на порции и с гарнитура от пържени картофи.подобни рецепти тук

5 6
4 4
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Марая
Марая
30.05.2015 01:00
Уникално вкусно.Благодарим за страхотната рецепта.
1
0
иван
иван
24.12.2013 16:26
супер!!!!
6
0

Виж всички коментари или напиши такъв