Пирог с ябълки, орехи и маково семе

14/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Пухкав, мек и ароматен пирог, подходящ за закуска или за десерт!"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции7
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо566
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте млякото и в него разтопете маслото и захарта. Разбийте яйцата (без един жълтък) с щипка сол и ги прибавете към млякото.

Пресейте брашното в купа. Разделете го на две части. В едната натрошете маята и изсипете яйчната смес. Разбъркайте и постепенно добавете и останалото брашно. Прехвърлете го на плота и омесете меко тесто. Оставете да втаса, докато удвои обема си.

Измийте стафидите и ги подсушете. Сложете млякото да заври и към него прибавете измитото маково семе. Варете, докато почти изври млякото. Към него добавете орехите и стафидите. Разбъркайте добре.

Почистете, обелете и нарежете ябълките на филийки.

Разделете тестото на 7 равни части. Всяка разточете на овална кора. В единия ѝ край сложете от плънката и навийте на рулце. Върху него наредете по дължина, резенчета от ябълките. Навийте внимателно на розичка.

Така направете и с останалите продукти. Наредете розичките изправени в намаслена форма /26 см/. Оставете да втасат около 30-40 минути. Намажете с разбит с малко прясно мляко жълтък и поръсете със захар.

Печете на 180 градуса за около 35 минути.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!