Лесен сладкиш с ябълки и бисквити

14/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Нали знаете, че късно вечер не бива да ядете сладкиши, колкото и неустоими да са те?"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
74 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо450 456
  • Преглеждания за месеца4910
  • Преглеждания за седмицата28
  • Коментирана21 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена74

Необходими Съставки

* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тавичка 20х30 см. Наредете бисквитите една до друга. Поръсете ги с настърганите ябълки, едро смлените орехи, захарта и канелата.

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и бакпулвера. Изсипете върху ябълковата плънка. Поръсете с орехи и печете на 180 градуса за около 30-35 минути.

Извадете от фурната и го поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 33
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (21)

Lidiya Petrova
Lidiya Petrova
29.07.2017 16:50
Страхотна идея за сладкиш, пробвах с различни плодове и ядки.
3
1
alexis_uris
alexis_uris
21.05.2017 11:08
Здравейте,

Първо бих искал да отбележа, че идеята за сладкиша е много добра. Има обаче съществено несъответствие между видеото и неговото описание. В описанието се казва, че се слагат 4 ябълки, докато във видеотоо не изглеждат като четири. Аз все пак се доверих на написаното (защото видеото върви много бързо и помислих, че не съм видял нещо). В резултат на това обелих и нарязах на кубчета 4 нормални по размер ябълки .... и те не можаха да се съберът в тавичката (а тя е същата по размер като във видеото). Сложих само 3. След 35 мин. печене ябълките в сладкиша хрупаха, а заливката едва го покри отгоре. Беше и малко сух, т.к. ябълките не бяха пуснали целия си сок. Изводът ми е, че ако наистина се слагат 4 ябълки, то сладкишът трябва да се пече поне 40 мин. с ябълките най-отгоре (без заливката) и още поне 40 мин. допълнително със заливката. Освено това заливката трябва да е двойно количество. Така поне смятам да го направя следващия път.
Моля да коригирате или видеото или описанието му, за да не се подвеждат и други хора. Странно, че никой не е обърнал внимание на това досега. Явно е станало като в приказката за новите дрехи на царя, в която само аз, като малкото момченце, казвам че царят е гол.

Поздрави,
Александър Александров
2
2
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
22.05.2017 09:51
Здравейте! Правя този сладкиш от години по тази рецепта и винаги става великолепен! Забелязах , че при Вас има някои несъответствия от което произтича недобрия резултат. Ябълките наистина са 3-4 броя според големината им но не се режат на кубчета а се стържат на едрото ренде. Бисквитите , които аз използвам са "Житен дар" от 220 гр а може да се използват и чаени бисквити ако не Ви харесва по-хрупкавата основа. Яйцата за сладкиша трябва да са големи , за да Ви се получи количество , което ще Ви стигне за заливане на сладкиша. Не е нужно да печете ябълките предварително а след това със заливката. Достатъчно е да пробвате от време на време с дървена клечка и да печете до " суха клечка" , което на мен ми отнема около 30 мин., защото аз пека на 200 градуса и с вентилатор! С тези корекции ще Ви се получи един ароматен и пухкав сладкиш. Когато престои за една нощ сладкишът става невероятно сочен и вкусен! Да Ви е сладко !
2
2
Теменужка Цонева
Пухкав, сочен, ароматен.., просто великолепен! Всички вкъщи го харесаха. Използвах бисквити "Роден край" с мляко и намалих малко маслото /100 г/, като само омекнало го размазах по тавата.
8
1

Виж всички коментари или напиши такъв