Лесен сладкиш с ябълки и бисквити

14/07/2016
"Нали знаете, че късно вечер не бива да ядете сладкиши, колкото и неустоими да са те?"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
74 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо459 417
  • Преглеждания за месеца5142
  • Преглеждания за седмицата1636
  • Коментирана22 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена74

Необходими Съставки

  • масло - 125 г
  • ябълки - 3 - 4 бр.
  • бисквити - 1 опаковка, Житен дар
  • орехи - 150 г
  • захар - 3 - 4 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Видео Рецепта

Начин на приготвяне

Разтопете маслото в тавичка 20х30 см. Наредете бисквитите една до друга. Поръсете ги с настърганите ябълки, едро смлените орехи, захарта и канелата.

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и бакпулвера. Изсипете върху ябълковата плънка. Поръсете с орехи и печете на 180 градуса за около 30-35 минути.

Извадете от фурната и го поръсете с пудра захар.подобни рецепти тук

5 33
4 3
3 0
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (22)

Хаско
Хаско
13.01.2018 20:38
Чак нагорчава от сладост. Винаги може да се поръси по-обилно с пудра захар най-накрая. Но така....жалко за продуктите. Също тавичката 20Х30 се оказва малка. За втори път правя сладкиш от нета, за втори път съм разочарована. Ще потърся рецептата, по която съм го правила преди години. Но по тази няма да повторя.
0
0
Lidiya Petrova
Lidiya Petrova
29.07.2017 16:50
Страхотна идея за сладкиш, пробвах с различни плодове и ядки.
3
1
alexis_uris
alexis_uris
21.05.2017 11:08
Здравейте,

Първо бих искал да отбележа, че идеята за сладкиша е много добра. Има обаче съществено несъответствие между видеото и неговото описание. В описанието се казва, че се слагат 4 ябълки, докато във видеотоо не изглеждат като четири. Аз все пак се доверих на написаното (защото видеото върви много бързо и помислих, че не съм видял нещо). В резултат на това обелих и нарязах на кубчета 4 нормални по размер ябълки .... и те не можаха да се съберът в тавичката (а тя е същата по размер като във видеото). Сложих само 3. След 35 мин. печене ябълките в сладкиша хрупаха, а заливката едва го покри отгоре. Беше и малко сух, т.к. ябълките не бяха пуснали целия си сок. Изводът ми е, че ако наистина се слагат 4 ябълки, то сладкишът трябва да се пече поне 40 мин. с ябълките най-отгоре (без заливката) и още поне 40 мин. допълнително със заливката. Освено това заливката трябва да е двойно количество. Така поне смятам да го направя следващия път.
Моля да коригирате или видеото или описанието му, за да не се подвеждат и други хора. Странно, че никой не е обърнал внимание на това досега. Явно е станало като в приказката за новите дрехи на царя, в която само аз, като малкото момченце, казвам че царят е гол.

Поздрави,
Александър Александров
3
2
Ludmila Atanasova
Ludmila Atanasova
22.05.2017 09:51
Здравейте! Правя този сладкиш от години по тази рецепта и винаги става великолепен! Забелязах , че при Вас има някои несъответствия от което произтича недобрия резултат. Ябълките наистина са 3-4 броя според големината им но не се режат на кубчета а се стържат на едрото ренде. Бисквитите , които аз използвам са "Житен дар" от 220 гр а може да се използват и чаени бисквити ако не Ви харесва по-хрупкавата основа. Яйцата за сладкиша трябва да са големи , за да Ви се получи количество , което ще Ви стигне за заливане на сладкиша. Не е нужно да печете ябълките предварително а след това със заливката. Достатъчно е да пробвате от време на време с дървена клечка и да печете до " суха клечка" , което на мен ми отнема около 30 мин., защото аз пека на 200 градуса и с вентилатор! С тези корекции ще Ви се получи един ароматен и пухкав сладкиш. Когато престои за една нощ сладкишът става невероятно сочен и вкусен! Да Ви е сладко !
2
3

Виж всички коментари или напиши такъв