Много вкусна Бананова торта

14/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Ех, Добринка, няма нужда да ни убеждавате, че банановата торта е много вкусна, донесете ни по едно парче, за да се уверим сами "
Приготвяне35 мин.
Готвене60 мин.
Общо95 мин.
Порции16
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16 416
  • Преглеждания за месеца1235
  • Преглеждания за седмицата34
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете белтъците от жълтъците. Разбийте ги със захарта на пухкав сняг. Прибавете един по един жълтъците, като разбърквате внимателно. В купа смесете брашното, орехите и бакпулвера.

Прибавете ги постепенно към яйцата, като разбърквате с шпатула. Получената смес разделете на две или три части /аз разделих на три). Всеки блат изпечете в правоъгълна форма (25х35см), върху хартия за печене. Внимавайте да не ги препечете /180 градуса/ 8-10 минути.

Пригответе крем Оле според указанието. Една част от останалото мляко /600 мл/сварете със захарта. В другата разтворете брашното и го прибавете към врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете да се охлади и го прибавете към готовия крем Оле.

Разбийте маслото с пудрата захар и го добавете към крема. Разбийте добре на гладък крем.

Поставете един блат в подходящ поднос. Намажете го с една част от крема. Покрийте с втори блат, пак крем, трети блат и завършете с крем.

Разрежете бананите на две по дължина. Подредете ги върху крема, като изравните краищата им.

Разтопете шоколада в затоплената сметана с маслото. Изсипете глазурата върху бананите. Разбийте сметаната и намажете цялата торта, като отгоре сложете повече.

Сложете тортата в хладилника за за няколко часа.

Извадете и украсете с розички от сметана, парченца банани и разтопен шоколад.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар