Ябълков карамелен сладкиш

15/07/2016
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 021
  • Преглеждания за месеца108
  • Преглеждания за седмицата49
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиват се яйцата със захарта с миксер или тел. Добавяме олиото, кисело мляко с разбита в него сода. Накрая се добавя и брашното. Разбърква се добре на гладка смес. Отделя се 4 с.л. от сместа и в нея се разбърква какаото.

Във форма за кекс сипваме захарта, слагаме на котлона да се карамелизира , добавя се маслото и разбъркваме. Ябълката се обелва и нарязва на тънки резени, които се нареждат върху карамела.

Отгоре сипваме бялата смес, върху нея с лъжица шарим с кафявата смес. Пече се в загрята фурна 180 градуса за 25 минути - проба с клечка.

Изваждаме и се обръщаме в чиния!подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар