Фасул с пушени свински ребра

19/07/2016
Илияна Димова
отИлияна ДимоваМастър Шеф115864313165
"На ребърцата ли ще наблегнете или на фасула?"
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо508
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг-
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • фасул - 250 - 300 г
  • свински ребра - 500 г пушени
  • лук - 2 бр
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ребрата на порции и леко запържваме в олиото. Изваждаме от мазнината и в същата задушаваме почистения и нарязан лук. Прибавяме червен и черен пипер на вкус.

Връщаме запържените ребра, наливаме 5-6 чаени чаши гореща вода и оставяме да поврат, докато омекне месото.

Отделно сваряваме фасула (трябва предварително да сме накиснали за няколко часа, за да се свари по-лесно).

Сварения фасул отцеждаме от водата, в която е врял, и добавяме към ребрата. Посоляваме на вкус.

Оставяме да се поварят заедно още 15-20 минути. При необходимост доливаме гореща вода.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Албена
Албена
28.08.2016 18:44
А някакви подправки не се ли слагат?
0
0
Илияна Димова
Червен пипер и черен пипер, пушените ребра придават аромат, но по вкус може да се ръснат и други подправки
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв