Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Фасул с пушени свински ребра

Фасул с пушени свински ребра

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Фасул с пушени свински ребра1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
3
"На ребърцата ли ще наблегнете или на фасула?"

Необходими Продукти

  • фасул - 250 - 300 г
  • свински ребра - 500 г пушени
  • лук - 2 бр
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - 1 чаена лъжичка
  • сол - на вкус
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме ребрата на порции и леко запържваме в олиото. Изваждаме от мазнината и в същата задушаваме почистения и нарязан лук. Прибавяме червен и черен пипер на вкус.

Връщаме запържените ребра, наливаме 5-6 чаени чаши гореща вода и оставяме да поврат, докато омекне месото.

Отделно сваряваме фасула (трябва предварително да сме накиснали за няколко часа, за да се свари по-лесно).

Сварения фасул отцеждаме от водата, в която е врял, и добавяме към ребрата. Посоляваме на вкус.

Оставяме да се поварят заедно още 15-20 минути. При необходимост доливаме гореща вода.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Албена Асенова
Албена Асенова
А някакви подправки не се ли слагат?
28.08.2016 18:44
1
Покажи всички подкоментари