Домашни плодово-шоколадови бонбони

15/07/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Посрещнете гостите си с домашно приготвени бонбони, за да им покажете колко ги цените, а също и защото е вкусно "
Приготвяне20 мин.
Готвене5 мин.
Общо25 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо994
  • Преглеждания за месеца47
  • Преглеждания за седмицата9
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поставете в купа боровинките и стафидите и ги покрийте с вода, оставете за няколко минути да се накиснат и омекнат.

Сложете бисквитите, орехите и какаото в блендер и смелете всичко. Ако нямате този уред, начупете бисквитите на ситно.

Прехвърлете сухата смес в купа и добавете млякото, маслото, начупеното предварително руло и меда.

Изцедете боровинките и стафидите, а сините сливи почистете и нарежете на дребно и добавете всичко в купата. Разбъркайте всичко с ръце, като намачкате всички съставки до получаване на лепкаво тесто.

Покрийте купата с домакинско фолио и поставете в хладилника за 30 минути да стегне малко сместа.

За шоколадовия ганаш сложете в касерола сметаната и загрейте на котлона. Преди да кипне, я махнете и сложете в горещата сметана начупения шоколад. Оставете за минутка и след това разбъркайте до разтопяване на шоколада и получаване на еднородна шоколадова смес.

Извадете тестото от хладилника и с ръка вземете малка част от нея и оформете на малко топче с форма на бонбон. Така процедирайте с цялото тесто и направете бонбоните, като ги подреждате в подходяща голяма чиния, след което приберете отново в хладилник за 30 мин.

В друга чиния сложете мюсли от хрупкавото и натрошете, може по желание да ползвате и корнфлейкс, шоколадови или захарни пръчици.

Когато са оформени, с помощта на вилица вземете всеки бонбон и го потопете в шоколадовия ганаш, след което ги оваляйте или поръсете с мюслите.

Оставете готовите бонбони в чиния и сложете в хладилника да стегнат за няколко часа.

В случая моите не можах да опазя и бяха изядени, преди да стегнат, сместа е като за скалички и горещо ви ги препоръчвам :)подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар