Млечно-плодово парфе Марияна

15/07/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522031396
"Трябва да е била някоя много специална Марияна, за да кръстят това великолепно парфе на нейно име "
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 120
  • Преглеждания за месеца51
  • Преглеждания за седмицата15
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете брашното и ванилията. Разбъркайте внимателно. Изсипете сместа във форма 24 см, застлана с хартия за печене. Печете на 180 градуса за 10-15 минути. Оставете да се охлади.

Разбъркайте млякото със захарта. Към него добавете 1/2 от нарязаните праскови и желатина (приготвен според указанието).

В ринг сложете блата. Сиропирайте го с няколко лъжици сок от компот. Изсипете млякото върху него и оставете в хладилника /фризера/ да стегне.

След като вече е стегнал, отгоре наредете останалите праскови.

Пригответе желатина според указанието и го прибавете към сока от компот.

Залейте плодовете и върнете парфето обратно в хладилника за 7-8 часа.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар