Картофи на фурна с кисело мляко

15/07/2016
Джемиле Чешлиева
отДжемиле ЧешлиеваМастър Шеф707302114
"Интересна комбинация, която разучаваме с втора бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
48 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо161 846
  • Преглеждания за месеца2900
  • Преглеждания за седмицата98
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена48

Необходими Съставки

  • картофи - 400 г
  • олио - 2 с.л.
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - 1 к.л.
  • мащерка - 1 щипка
  • универсална подправка - 1 щипка за картофи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и се нарязват на резени. Измиват се и се отцеждат много добре.

Отделно в дълбока купа се разбъркват олио, кисело мляко, черен и червен пипер, сол, мащерка и подправка за картофи.

След това към този сос се добавят картофите, разбъркват се добре и се изсипват в тава.

Добавя се около 1 в.ч. вода, но не се изсипва директно върху картофите, и се пекат във фурна на 200 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Мео
Мео
08.09.2016 14:15
Здравейте ,как го разбирате това:"Добавя се около 1 в.ч. вода, но не се изсипва директно върху картофите..." Къде се изсипва тая вода като ене директно?
48
4
Илияна Димова
Много са апетитни ! Благодаря за рецептата !
10
1

Виж всички коментари или напиши такъв