Гъби в масло

22/11/2011
от БарфиНовак
"Гъбите в масло са вкусно мезе за бира, гъбите в масло са подходящи за предястие, гъбите в масло са и идеална гарнитура. Така че, ето ги"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо127 259
  • Преглеждания за месеца2652
  • Преглеждания за седмицата155
  • Коментирана11 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г печурки
  • масло - 2/3 пакетче от 125 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, скълцан ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • копър - накълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и отделете гуглите от пънчетата. При нужда ги нарежете на парчета, но е добре да са по-големи.

Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган с капак, сипете гъбите, разбъркайте и оставете да се задушават под капак. От време на време бъркайте.

След около 10 минути, добавете подправките и чесъна. Задушете за още 5-10 минути, махнете от котлона и поръсете с накълцан пресен копър.
подобни рецепти тук

5 12
4 9
3 7
2 3
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:49
не слагам копър а малко розмарин
0
0
RYMQNA
RYMQNA
15.02.2016 16:13
tova sa nai vkysnite gabi
0
0
Чено
Чено
07.02.2016 21:01
Не мия гъбите(поемат вода и стават безвкусни)Чистя ги с четка,нарязвам на едро и слагам в сух уок,заедно с черно пиперче,като се зачервят(уокът е горещ)слагам масло то,2-3 скилидки чесън и след 1 минута соев сос,разбърквам за половин минута и сервирам,магданоз ,копър,лют пипер,кой каквото иска.така изпечени поемат ароматите ,които искаме .Наздраве
4
0

Виж всички коментари или напиши такъв