Гъби в масло

22/11/2011
Барфи
отБарфиНовак
"Гъбите в масло са вкусно мезе за бира, гъбите в масло са подходящи за предястие, гъбите в масло са и идеална гарнитура. Така че, ето ги"
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
32 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо176 512
  • Преглеждания за месеца12278
  • Преглеждания за седмицата5590
  • Коментирана12 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена32

Необходими Съставки

  • гъби - 400 г печурки
  • масло - 2/3 пакетче от 125 г
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • чесън - 2 скилидки, скълцан ситно
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • копър - накълцан пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте гъбите и отделете гуглите от пънчетата. При нужда ги нарежете на парчета, но е добре да са по-големи.

Загрейте маслото и олиото в дълбок тиган с капак, сипете гъбите, разбъркайте и оставете да се задушават под капак. От време на време бъркайте.

След около 10 минути, добавете подправките и чесъна. Задушете за още 5-10 минути, махнете от котлона и поръсете с накълцан пресен копър.
подобни рецепти тук

5 25
4 7
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Tsvetan Nakov
Tsvetan Nakov
10.01.2018 12:29
Гъбките станаха чудесни направих ги като гарнитурка на телешкото филе
0
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
10.04.2016 21:49
не слагам копър а малко розмарин
0
1
RYMQNA
RYMQNA
15.02.2016 16:13
tova sa nai vkysnite gabi
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв