Тарталети с ванилов крем

16/07/2016
Джемиле Чешлиеваот Джемиле ЧешлиеваМастър Шеф 4x
"Раз-два и този вкусен десерт е готов!"
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции25 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо475
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се слага масло, жълтъци и пудра захар. Разбъркват се с миксер, докато стане на крем. После се добавя една чаша брашно и се продължава с разбъркването.

Към останалите две чаши брашно се добавя ванилията и се добавя към тестото. Омесва се средно твърдо тесто. Увива се със стреч фолио и се оставя в хладилник за 1 час.

Формите за тарталети се намазняват. Тестото се изкарва върху намазнена хартия. От тестото се откъсват топки с големина на яйце, разточват се и се поставят във намазнените форми. Тестото трябва напълно да придобие формата на тарталетите.

Пекат се във фурна на 170 градуса. След като бъдат готови, се оставят да изстинат и се изкарват от формите.

За крема:В тенджера се слагат всички продукти за крема освен ванилията. Разбърква се с тел. Поставя се на котлона на среден огън, докато се сгъсти. След като се вдигне от котлона, се добавя и ванилията. Оставя се при стайна температура да изстине.

Тарталетите се пълнят с готовия крем и се поръсват с шоколадови пръчици и настърган шоколад. Оставят се да престоят за 4-5 чада в хладилник.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар