Яхния от грах и лук

29/05/2009
"Постите могат да бъдат и страшно вкусни с нашите страхотни постни рецепти "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо21 540
  • Преглеждания за месеца50
  • Преглеждания за седмицата10
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • грах – 300 гр.
  • лук– 1 глава
  • брашно – 1 с. л.
  • доматен сок
  • червен пипер
  • олио
  • кимион
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва и запържва до порозовяване в олиото. Прибавя се грахът и се задушава за кратко време.

Залива се с вода колкото да покрие продуктите. Оставя се да ври докато омекне грахът. Добавят се доматения сок и подправките.

Накрая се разбърква и брашното, когато ястието се сгъсти се отстранява от огъня.подобни рецепти тук

5 7
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

ВИЛИ-Виолета Матева
от мен само един морков и готова за обяд
0
0
Албена
Албена
02.05.2016 22:21
Аз вместо стар лук добавих пресен и малко пресни картофки.
0
0
ИВАН СЛАВОВ
ИВАН СЛАВОВ
04.09.2013 00:20
Копърът е доста сполучлива подправка за грах.
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв