Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

17/07/2016
"Няма човек, който да не е чувал за Имамбайлдъ, но ви трябва истински майстор като Нина Иванова, за да го приготви както трябва "
Приготвяне30 мин.
Готвене50 мин.
Общо80 мин.
Порции3
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 922
  • Преглеждания за месеца391
  • Преглеждания за седмицата64
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре патладжаните, почистете ги от зелените части и ги разрежете на две по дължина. Посолете ги и оставете 30 мин да отделят горчивия си сок.

Междувременно подгответе останалите зеленчуци. Нарежете лука на кубчета, обелете доматите и ги нарежете също на кубчета, чесъна - на едри парченца.

Измийте и обелете моркова и го нарежете на кубчета.

При готовност измийте патладжаните и ги подсушете. Издълбайте вътрешността на лодките.

Загрейте олиото и запържете патладжанените лодки от двете страни за по 4 мин от всяка страна.

В същата мазнина запържете морковите, лука и чесъна за няколко минути. Добавете доматите и вътрешността на патладжаните, нарязана на кубчета.

Овкусете със сол, черен пипер, дафиновия лист и бахара. Задушете сместа, докато се сгъсти и водата поизври.

С готовата смес напълнете патладжаните, като преди това отстраните дафиновите листа и бахара и ги запечете на фурна на 180 градуса за около 25 мин.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Mariana
Mariana
19.07.2016 10:27
Майсторско изпълнение :)
2
0
Наталия Петрова
Любима рецепта;)
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв