Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k6k7
Пълнени патладжани (Имамбаялдъ)
Снимка: Нина Иванова Иванова
1 / 4
05/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
3
"Няма човек, който да не е чувал за Имамбайлдъ, но ви трябва истински майстор като Нина Иванова, за да го приготви както трябва"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • домати - 250 г пресни
  • лук - 2 глави средно големи
  • чесън - 2 скилидки едро нарязани
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 2 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • олио - 3 - 4 с.л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре патладжаните, почистете ги от зелените части и ги разрежете на две по дължина. Посолете ги и оставете 30 мин да отделят горчивия си сок.

Междувременно подгответе останалите зеленчуци. Нарежете лука на кубчета, обелете доматите и ги нарежете също на кубчета, чесъна - на едри парченца.

Измийте и обелете моркова и го нарежете на кубчета.

При готовност измийте патладжаните и ги подсушете. Издълбайте вътрешността на лодките.

Загрейте олиото и запържете патладжанените лодки от двете страни за по 4 мин от всяка страна.

В същата мазнина запържете морковите, лука и чесъна за няколко минути. Добавете доматите и вътрешността на патладжаните, нарязана на кубчета.

Овкусете със сол, черен пипер, дафиновия лист и бахара. Задушете сместа, докато се сгъсти и водата поизври.

С готовата смес напълнете патладжаните, като преди това отстраните дафиновите листа и бахара и ги запечете на фурна на 180 градуса за около 25 мин.

Пълнените патладжани (Имамбаялдъ) са много вкусни!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#325598
Потребител#325598
Фантастично стана!
12.05.2023 10:09
Mariane
Mariane
Майсторско изпълнение :)
19.07.2016 10:27
3
Наталия Петрова
Наталия Петрова
Любима рецепта;)
18.07.2016 12:51
2