Сироп и сладко от вишни 2 в 1

17/07/2016
Monika Ivanova
отMonika IvanovaМастър Шеф42410563543
"Така правят майсторите - ценят и времето, и продуктите. И поднасят на близките си само най-доброто "
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 039
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг-
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • вишни - 2 кг без костилки
  • захар - 2 кг
  • лимонтузу - 2 ч.л.
  • вода - 1.5 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Хубавото в тази рецепта е, че изхвърляте единствено и само костилките, а същевременно получавате не един, а два различни продукта.

Първото нещо, което трябва да направите, е да измиете и да почистите добре вишните от костилки и загнили части.

Отпада около килограм, така че за 2 кг чист резултат трябва да имате около 3 кг плод.

Вишните измивате и с почиствате от костилките. Сложете ги в дълбока тенджера, така че да не излизат, като заврат, и да можете да ги разбърквате и добавете захарта и водата.

Изчакайте да заври и отброете 20 минути силно варене. Ако имате възможност, обирайте пяната по време на варенето. След като 20-те минути са минали, сипете лимонената киселина, разбъркайте и като се охлади сиропът, го налейте в бутилки и ги затворете.

Слагат се в дълбок съд или казан да се варят 10 минути, за да се стерилизират.

Плодовете, които остават след прецеждането на сиропа (използвах тензух и фуния), връщате отново на котлона с още 300 мл вода и варите десетина минути, докато течността се поизпари и сгъсти.

Сипвате и тях в буркани и затваряте, докато са още топли, и обръщате с капачката надолу.подобни рецепти тук

0
Общо 0 гласували
5 0
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар