Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницели, печени на грил

Телешки шницели, печени на грил

Илияна ДимоваИлияна Димова
Гуру
1k4k4k4k7
Телешки шницели, печени на грил1 / 2
19/07/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • телешко месо - 800 г нарязано на шницели
  • червено вино - 3 - 4 чаени чаши
  • шунка - 200 г
  • пушено сирене - 200 г
  • масло - 1/2 пакетче от 125 г краве
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешките шницели разрязваме хоризонтално на две половини, като от едната страна се оставят не рязрязани, за да се държат. Слагаме в подходящ съд и заливаме с виното.

Оставяме да се мариноват 3 часа.

Отцеждат се, подсушават се и се поръсват черен пипер на вкус.

Между двете половинки на шницелите поставяме шунка и пушено сирене нарязани на тънки филийки.

Набождаме шницелите с клечки за зъби, намазваме с краве масло и печем на предварително нагрятия грил - скара за 5-6 минути.

Поднасяме още докато са топли със салата по вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: